top of page

ИСТОРИЯ

Издателство Клет България ООД е част от голямата издателска група Клет, най-голямото издателство за учебници, учебни помагала и речници в Германия. Марката ПОНС е позната в Европа повече от 25 години. По случай десетгодишния юбилей на издателството името му беше сменено - от ПОНС на КЛЕТ България. 

 

Издателство КЛЕТ България предлага на българския пазар учебници с марката Klett и учебни помагала с марката PONS и осигурява европейско качество на българските учащи. От началото на 2005 г. издателство КЛЕТ България ООД е първият представител на трите престижни издателства Cambridge University Press, Klett и Difusion за България и предлага над 3000 оригинални заглавия за изучаване на английски, немски, френски и испански език.

 

Благодарение на подкрепата и съдействието на Cambridge University Press, Klett и Difusion, издателство КЛЕТ България ООД не само направи достъпни учебните помагала за широката аудитория, но и предоставя на всички учащи сигурна подкрепа по пътя към развитие, напредък и успех. Издателство КЛЕТ обещава и занапред да продължи активно работата си за повишаване качеството на образованието в България.

 

Cambridge University Press е най-старото издателство в света, чиято дълга история започва през далечната 1584 г. Издателството е самофинансираща се благотворителна фондация, неделима част от Университета Кеймбридж и всичките му усилия са насочени към подпомагане и усъвършенстване на учебния процес.

Асоциацията на Кеймбридж училищата в България се утвърди като прекрасен модел за това как едно университетско издателство може да си партнира с училищната система, осигурявайки взаимни ползи за двете страни.

 

Cambridge University Press подкрепя активно инициативите на Асоциацията и нейните членове. Училищата от Асоциацията имат възможност да работят в близост с най-старото и едно от най-авторитетните издателства в света. Те първи получават информация за най-новите издания, участват в организираните специални промоции и събития, срещат се с едни от най-известните английски лектори.

 

Асоциацията на Кеймбридж училищата в България е регистрирана като сдружение по Закона за юридическите лица с нестопанска цел по ф. дело № 17200/2007г. на Софийски градски съд. Юридическата регистрация отваря нови възможности пред членовете – кандидатстване по различни проекти, привличане на външно финансиране, изпращане на групи за обмен на опит и пр.

 

Вдъхновяващ екип от изключителни професионалисти с креативни идеи и амбициозни проекти.

 

Гаранция за коректност, ползотворно сътрудничество и предоставяне на материали с изключително високо качество.

Please reload

bottom of page