top of page

Най-успешният Кеймбридж ден

На 25 април 2015 г. в Кемпински хотел Маринела София за девета поредна година се състоя националната конференция на преподавателите по английски език „Ден на Кеймбридж 2015“, която бе най-мащабното събитие, провеждано до момента, благодарение на всички наши гости, лектори, преподаватели и ученици, които направиха този ден възможен и толкова успешен.


Специални гости на тазгодишната конференция бяха Хърбърт Пухта, автор на едни от най-успешните учебни системи по английски език, Брендън Уайтман, специалист дигитално обучение, Сара Елис, директор изпитна дейност за Югоизточна Европа на Изпитния департамент на Университета Кеймбридж, Пол Збили, регионален мениджър на Кеймбридж Юнивърсити Прес, Кристофър Холмс от Британски съвет, както и представител на Британското посолство в България – г-н Тим Буйсере.


Конференцията се организира от издателство КЛЕТ България в качеството му на изключителен представител на Кеймбридж Юнивърсити Прес за България, съвместно с Изпитния департамент на Университета Кеймбридж – Cambridge English Language Assessment.


По традиция по време на Деня на Кеймбридж бяха наградени учениците победители в националното състезание по английски език, провеждано в рамките на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България по модела на сертификатните изпити на Кеймбридж. На официалната церемония победителите и подготвилите ги преподаватели бяха тържествено наградени от г-н Пол Збили. Във вътрешноучилищния кръг на състезанието по английски език през 2015 г. взеха участие 6800 ученици, а в националния – над 550.


Награди получиха и първенците в Художествено-музикалното състезание 2015, провеждано в рамките на Асоциацията, които изпълниха на живо музикалните произведения, с които спечелиха състезанието, и допринесоха за празничната атмосфера в залата.


По време на форума беше организирано изложение на фирмите, предлагащи образователни услуги. Сред изложителите бяха утвърдени имена като издателство РААБЕ България, ИНТЕГРАЛ – консултант за образование в чужбина, Американски университет в България, Изпитен и учебен център АВО-Бел, издателство Клет, Кеймбридж Юнивърсити Прес, заедно с Изпитния департамент, и Британика, оторизиран Изпитен център към Cambridge English Language Assessment, като посетителите имаха възможността да се запознаят с последните тенденции в обучението и с най-новите учебни материали по английски език.


Снимки и репортаж от събитието ще намерите тук: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152777971775686.1073741838.242206035685&type=3 и http://bnt.bg/part-of-show/kejmbridzh-den-2015.

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
bottom of page