top of page

105. СОУ с нови постижения

Деа Георгиева от 7.в клас на 105. СОУ завоюва първо място на Национален конкурс „Ветеринарният лекар – лечител на човечеството“ в категория „Презентации“, посветен на 165-годишнината от рождението на Иван Павлов и 65-годишнината от създаването на ПГВМ „Иван П.Павлов“ – гр. Стара Загора. Конкурсът бе обявен на страницата на Регионален инспекторат по образование – София град.

Деа Георгиева от 7.в клас на 105. СОУ завоюва и второто място на Националния кръг на Петото национално състезание по творческо писане на английски език като единствен финалист от гр. София във своята възрастова група. В състезанието участваха над 4300 ученици от 179 училища в страната. Ученичката е финалист и на Националното състезание по английски език на Асоциация на Кеймбридж училищата за езиково ниво В1.

Явор Георгиев Пеев от 7.в клас завоюва трето място на Националния кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда.

Деница Змеева от 11. клас на 105. СОУ завоюва трето място на Национален кръг на олимпиадата по италиански език.

На 11 май 2015 г., на официална церемония, Кметът на София Йорданка Фандъкова връчи специална награда на г-жа Цветанка Костадинова, директор на 105. СОУ, за цялостен принос в развитието на средното образование, за добър управленски подход и ефективен модел на управление.

Румяна Тунева, начален учител в 105. СОУ с най-престижното отличие в образованието – почетно отличие „Неофит Рилски“. Наградата „Неофил Рилски” се връчва всяка година и се дава за цялостно и висококвалифицирана дейност в областта на образованието. Престижната награда е на Министерството на образованието, младежта и науката и се дава за високи постижения в педагогиката и развитие на образователната сфера.


Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
bottom of page