top of page

Победители в първото за България международно състезание по английски език Kangaroo Global Linguisti


През месец Юли сред училища-членове на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, се проведе първото, тестово издание на състезанието KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS за България.


В състезанието се включиха над 800 участника от повече от 50 училища от цялата страна, което потвърди големия интерес към новия формат на състезанието по английски език между учениците от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.


Победителите в тестовото издание на състезанието - Александра Миленова Кирилова и Рая Димитрова Димитрова от Софийската математическа гимназия и подготвилите ги учители Цветелина Денякина, Таня Николова и Десислава Кирчева взеха участие във финалния Global Winner Event, който се проведе в периода 29.09. – 01.10.2017г. в гр. Солун, Гърция.


Финалистите от всички държави участваха в Global Winner Event, който се състои от задачи, отговарящи на нивото на всеки участник. Целта на събитието е да излъчи най – добре представящите се и подготвени ученици от всички държави, взели участие в тазгодишното издание на състезанието.


Нашите участниците представиха себе си и страната ни по изключително достоен начин, чрез резултатите, които постигнаха.


Ученичката Рая Димитрова спечели трето място в състезанието за 2017 г., след като постигна почти максимални резулати на всички компоненти и стана част от Global Winners 2017.


Честита победа с пожелание за още много успехи!


Снимки от събитието можете да разгледате на официалната страница на KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS: http://www.kglcontest.org/kgl-gallery/

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
bottom of page