top of page

Втори Национален ученически фестивал за буктрейлъри


105. СРЕДНО УЧИЛИЩЕ „АТАНАС ДАЛЧЕВ“, ГР. СОФИЯ ВИ КАНИ да вземете участие във Втори Национален ученически фестивал за буктрейлъри.

Този проект дава възможност на учениците да представят своята гледна точка за книги, които са прочели, с помощта на съвременни аудио-визуални средства. Това ще ги мотивира да четат повече, ще им създаде умение да извличат акцентите в творбата, да ги визуализират и едновременно с това да привличат повече читатели.


Участници:

В Националния ученически фестивал за буктрейлъри могат да участват отделни ученици, групи от ученици или цели класове от средните училища.


Срок:

Всички участници трябва да се регистрират чрез онлайн формуляр, който е активен на адрес www.booktrailerfilmfestival.eu/login_register.php до 15.03.2020 г.

Формулярът за записване трябва да се попълни във всяка негова част, като се включат резюме на разглежданата книга и разрешение за разпространение на буктрейлъра.


Награждаване:

На 02.04.2020 г. ще се проведе Вторият Национален филмов фестивал за буктрейлъри, на който ще бъдат наградени най-добрите буктрейлъри на ученици от училища в България. Национално жури ще избере и 5 буктрейлъра, които да участват в XIII европейско издание на Booktrailer Film Festival, което ще се проведе през месец май 2020 г. в гр. Бреша, Италия.


Изисквания за буктрейлърите:

• Буктрейлърът трябва да бъде плод на самостоятелния труд на ученика/учениците. Преподавателите могат да поощряват и стимулират участника/участниците/ по време на работата.

• Трябва да е с продължителност до 1,5 минути, включително финалните надписи.

• Може да бъде озвучен на всякакъв език.

• Трябва да има заглавие, отговарящо на заглавието на книгата, и в него да присъства корицата ѝ.

• Видеото трябва да е качено в собствен канал в You Tube с достъп само за тези, които знаят линка. (линкът е част от регистрационната форма)

• Трябва да има субтитри на английски език, следвайки процедурата, предвидена от YouTube, а не вградени във видеото от програмата, използвана при изработката на буктрейлъра.

• Не трябва да е разпространяван.

• Не трябва да съдържа материали, подлежащ на авторски права и/или права за интелектуална собственост, обвързани с трети лица.

• Изборът на книга и програмата за изработване на трейлъра са свободни.

Допълнителна информация:

Повече информация и цялата програма на Втория Национален филмов фестивал за буктрейлъри ще бъдат публикувани на страницата на 105. СУ „Атанас Далчев“ www.105sou.eu в края на месец февруари.

За въпроси – телефон: 0878939710 и на email: booktrailer.bg@gmail.com

Цялата информация за условията и процедурата по качване на трейлърите можете да намерите на официалната онлайн платформа на Booktrailer Film Festival на адрес www.booktrailerfilmfestival.eu

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
bottom of page