top of page

Любомира Петрова - един от най-успешните ученици на СУ „Николай Катранов“ гр. Свищов


В летописа на СУ „Николай Катранов“ Любомира Петкова Димитрова е сред най-успешните ученици. Нейните постижения са в различни области на науката и е почти невероятно как може да постига толкова високи успехи във всички направления! Любомира Димитрова издига авторитета не само на училището, но и на община Свищов, област Велико Търново и България.


През юни 2020 година Любомира Димитрова се дипломира с отличен успех 6.00 от целия период на обучението ѝ в гимназиален етап, като в дипломата ѝ се включват и три пълни отлични оценки от Държавните зрелостни изпити по български език и литература, история и цивилизация, и английски език.


Освен отлична ученичка, през годините Любомира Димитрова участва активно и във всички училищни и обществени инициативи в сферата на образованието като доброволец. Тя е успешен лидер и вдъхновител за по-малките ученици.


Десетки са нейните постижения през годините в различни области на науката и трудно могат да бъдат изброени всичките.


През настоящата учебна година Любомира Димитрова постигна:


Първо място в Областния кръг на Националната олимпиада по философия и класиране за участие в Националния кръг на олимпиадата с ЧЕТВЪРТИ резултат в България.


Първо място в Областния кръг на Национална олимпиада по английски език и класиране за участие в Националния кръг с ТРЕТИ резултат в България.


Първо място в Областния кръг на Националната олимпиада по български език и литература, 02.2020 година.


Второ място в Областния кръг на Националната олимпиада по история и цивилизация и класиране за участие в Националния кръг.


Любомира Димитрова е единственият дванадесетокласник в община Свищов и област Велико Търново, класиран за участие в Националните кръгове на ТРИ ученически олимпиади – по английски език, философия и история и цивилизация. Тя вече се класира ПЪРВА на предварителния подбор на олимпиадата по философия и завоюва БРОНЗОВ МЕДАЛ на международната надпревара в Словения. Предстоят националните кръгове на олимпиадите по история и цивилизация, и английски език, където, убедени сме, Любомира ще се представи отново достойно.


Нашата ученичка в продължение на поредни 8 години е включена в Клуба на Успелите деца на България на Фондация „Димитър Бербатов” и 9 поредни години е награждавана от Община Свищов за постигнати високи резултати в национални и международни състезания, стипендиант е на Министерството на образованието и науката.

На официалната церемония по случай дипломирането на Випуск 2020, Любомира Димитрова ще получи от кмета на Община Свищов почетно отличие „Зрелостник на годината“ като признание за нейното усърдие и високи постижения през годините.

Надяваме се, че Любомира Димитрова ще получи и почетното отличие на Министерството на образованието и науката „Национална диплома“.


Официалната церемония по случай дипломирането на Випуск 2020 в СУ „Николай Катранов“ ще се състои на 25 юни 2020 година, от 11:00 часа, в двора на училището.


ГЕНАДИ ИВАНОВ

Директор на СУ „Николай Катранов“


Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
bottom of page