top of page

ЖУРИ

на Годишни награди за образование на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България 2022

Georgi Bardarov-Photo 1.JPG

ГЕОРГИ БЪРДАРОВ

Георги Бърдаров е български учен и писател, зам. декан на Геолого-географски факултет на СУ „Св. Климент Охридски и водещ специалист по демография и етно-религиозни конфликти.

Автор е на най-четения български разказ в интернет „За петата ракия или колко е хубав животът“, с над 350 000 четения. През 2015г. печели първото интелектуално риалити за писатели в България „Ръкописът“. В резултат излиза романът му „Аз още броя дните“, който се превърна в бестселър и един от най-обсъжданите български романи през последното десетилетие.

През 2020г. излезе вторият му роман „Absolvo te“, а през май 2021г. бе награден с Европейска награда за литература, както и с престижната Вазова награда за литература.

Nadejda Nikolcheva.jpg

НАДЕЖДА НИКОЛЧЕВА

Надежда Николчева е главен инспектор в Националния инспекторат по образование и дългогодишен директор на 31. СУЧЕМ „Иван Вазов“, гр. София. Тя е бивш председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България. Носител е на редица награди, сред които три пъти бива отличена с приза  „Директор на годината“, две награди „Неофит Рилски“ и най-високото отличие на МОН – „Иван Рилски“. Съучредител и дългогодишен член е на Управителния съвет на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Iskra Georgieva.png

ИСКРА ГЕОРГИЕВА

Искра Георгиева е старши учител по математика и информационни технологии с над 20 години опит в професията. От 2009 г. преподава в 1. СУ „Пенчо П. Славейков“. През 2021 г. е част от екипа на училището, спечелил първа награда в раздел „Добри практики“, категория „Извънкласни дейности - 1.-12. клас“, с проекта „Предай нататък – за по-добро зелено бъдеще“ в международния конкурс „Извънкласните и извънучилищните дейности – за  устойчиво качествено обучение, възпитание, развитие и социализация на децата и учениците“, под патронажа на МОН. Има публикации в списание Download.BG.

Natalia Miteva_1 (1).jpg

НАТАЛИЯ МИТЕВА

Наталия Митева е мениджър образователни програми към Google, представител на финландската организация за образователни иновации HundrEd за България и член на Управителния съвет на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ), където отговаря за ресор "Образование". Преди това близо 10 години е програмен директор „Добро образование и работни умения“ във фондация „Америка за България“, където управлява значително портфолио от инвестиции, насочени към повишаване на качеството на преподаване, иновации, предприемачество, технологии и STEM умения. Член е на комисията за иновации към МОН. Част е от международната инвеститорска общност на инвеститори за социално въздействие (impact investing) към департамента по бизнес на Оксфордския университет. 

Baner_Association_15_y_CA.JPG
bottom of page