top of page

АСОЦИАЦИЯ НА КЕЙМБРИДЖ УЧИЛИЩАТА В БЪЛГАРИЯ

Асоциацията е създадена през 2005 г. от издателство КЛЕТ България ООД, изключителен представител на Cambridge University Press, като доброволно обединение на училища, стремящи се към по-високо ниво на преподаване на чужд език.

 

От декември 2007 г. Асоциацията е регистрирана ф. дело 17200 от 2007 г. на Софийски градски съд като сдружение с нестопанска цел.

 

На сайта можете да намерите информация за дейноста на Асоциацията, за нейните членове, условия и ползи от членството, събитията в рамките на Асоциацията и много друга полезна информация.

 

Днес в Асоциацията членуват 178 училища от цялата страната и интересът към нея непрекъснато нараства.

Асоциацията на Кеймбридж училищата в България се утвърди като прекрасен модел за това как едно университетско издателство може да си партнира с училищната система, осигурявайки взаимни ползи за двете страни.

Всички членове на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България трябва да споделят ценностите и модела на работа в Асоциацията.

1. Повишаване нивото на обучение по чужд език.

2. Мотивирани ученици и засилен интерес към обучението по английски език.

Учениците на училищата, членове на Асоциацията са сред най - активните, креативни и будни деца в българското образование.

Ако желаете да учите или да работите в чужбина, ще се нуждаете от сертификат, който да удостоверява нивото Ви на владеене на английски език. Сертификатите на Кеймбридж са безсрочни и се признават от голяма част от университетите и работодателите по света.

АВО е изцяло отворен езиков и изпитен център на Cambridge English Language Assessment с право да провежда всички нива и всички варианти на изпити не само за свои курсисти, но и за външни кандидати, желаещи да получат престижен международно признат сертификат.

Европейската езикова рамка е създадена с цел да се стимулира съвместната работа на европейските образователни институции и най-вече да направи чуждоезиковите компетенции съизмерими и сравними в една валидна за цяла Европа скала.

Годишните финансовите отчети на сдружение "Асоциация на Кеймбридж училищата в България" са вписани в Търговския регистър.

Весела Маркова - СУ „Партиарх Евтимий“ гр.Пловдив – Членуването в Асоциациата дава невероятно възможности за повишаване квалифицирането на учителите и по – добро ниво на обучение.

Нели Мърмарова – ЕГ „Бертолт Брехт“ гр.Пазарджик – Гаранция за коректност, ползотворно сътрудничество и предоставяне на материали с изключително високо качество.

Снежана Няголова – СУ "Св.Св.Кирил и Методий" гр.Бургас – Вдъхновяващ екип от изключителни професионалисти с креативни идеи и амбициозни проекти.

bottom of page