top of page

ЖУРИ

на Годишни награди за образование на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България 2021

Georgi_Toshev.png

ГЕОРГИ ТОШЕВ

Георги Тошев е известен журналист, телевизионен водещ и продуцент. Специализирал е журналистика в САЩ. През годините е работил за редица печатни, телевизионни и онлайн медии. Автор е на телевизионните поредици „НепознатиТЕ“, „Другата България“, както и на множество документални филми и биографични книги за известни български личности. Заснел е интервюта с много популярни световни звезди на киното и музиката, като Никол Кидман, Моника Белучи, Шарл Азнавур. Творчески директор на предаването „Преди обед“ по bTV и запален пътешественик, посетил над 180 страни по света.

Asen Aleksandrov 2.png

АСЕН АЛЕКСАНДРОВ

Асен Александров е директор на 51. СУ  “Елисавета Багряна” в гр. София от 2004 г. Завършил е математика в Пловдивския университет, а по-късно специализира информатика. Бил е директор на 15. СУ “Адам Мицкевич”, както и преподавател по математика и информатика в българското училище в Братислава. През 2002 г. става зам.-директор в 133. СУ “А.С. Пушкин”, напуска този пост, за да заеме сегашната си позиция. Той е заместник-председател на Комисията за иновативни училища в МОН, както и председател на Сдружението на директорите в средното образование в Република България.

Iskra Georgieva.png

ИСКРА ГЕОРГИЕВА

Искра Георгиева е старши учител по математика и информационни технологии с над 20 години опит в професията. От 2009 г. преподава в 1. СУ „Пенчо П. Славейков“. През 2021 г. е част от екипа на училището, спечелил първа награда в раздел „Добри практики“, категория „Извънкласни дейности - 1.-12. клас“, с проекта „Предай нататък – за по-добро зелено бъдеще“ в международния конкурс „Извънкласните и извънучилищните дейности – за  устойчиво качествено обучение, възпитание, развитие и социализация на децата и учениците“, под патронажа на МОН. Има публикации в списание Download.BG.

Natalia_Mitevа.png

НАТАЛИЯ МИТЕВА

Наталия Митева е мениджър „Образование и социално въздействие“ в Телелинк Бизнес Сървисис – най-големия интегратор на образователна инфраструктура в България. Преди да се присъедини към Телелинк, близо 10 години е програмен директор „Добро образование и работни умения“ във Фондация „Америка за България“, където управлява значително портфолио от инвестиции, насочени към повишаване качеството на преподаване, иновации, предприемачество, технологии и STEM умения. Член е на комисията за иновации към МОН. Представител за България на финландската организация за образователни иновации HundrEd.

Klett_Cambridge_awards_LandinfPage_Header.jpg
bottom of page