top of page

КЕЙМБРИДЖ ДЕН

За 12-та поредна година имаме удоволствието да Ви поканим на традиционния Ден на Кеймбридж, който тази година ще се проведе на 12 май 2018 г., хотел Маринела, София.

Наши специални гости тази година ще бъдат Herbert Puchta – най-известния съвременен методист на Кеймбридж и Matthew Ellman - великолепен презентатор и много опитен тийчър трейнър.  Към тях ще се присъединят и колегите от АВО – езиков и изпитен център и Британски съвет с много интересни сесии. 

 

Както обикновено, по време на Деня на Кеймбридж подобаващо време и внимание ще бъдат отделени и на награждаването на учениците-победители в националното състезание по английски език и в художествено – музикалното състезание на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, както и на подготвилите ги учители. 

На 22.04.2017 г., в хотел Маринела, София, за единадесета поредна година, се проведе националната конференция „Ден на Кеймбридж“ – най-голямото събитие за преподавателите по английски език у нас.

 

Специални лектори на тазгодишната конференция бяха Хърбърт Пухта -  автор на най-успешните учебни системи на Кеймбридж по английски език през последното десетилетие и Анджей Ратяковски - великолепен презентатор и много опитен тийчър трейнър.

 

Пред препълнената зала ЕFE лекторите представиха изключително полезни и интересни сесии, заредиха аудиторията с нови идеи и ентусиазъм за преподавателската работа. Учителите останаха очаровани от предоставената им възможност да се срещнат със специалисти на такова ниво.

 

По традиция, по време на конференцията бяха наградени победителите в националното състезание по английски език, провеждано в рамките на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

 

Наградите на учениците-победители и на подготвилите ги преподаватели бяха тържествено връчени от г-н Пол Збили, Мениджър”Бизнес развитие” в Кеймбридж Юнивърсити Прес и г-н Тим Буисире, Ръководител на търговския отдел на посолството на Великобритания у нас.

 

Отличените получиха заслужено внимание от присъстващите, а чрез Българската национална телевизия, която отрази събитието, и от цялата ни общественост. Победителите бяха определени сред огромната конкуренция на 10 000 ученици, явили се на вътрешния кръг на състезанието и над 800, взели участие в националния кръг.

 

Победителите от художествено – музикалното състезание, което  Асоциацията на Кеймбридж училищата в България провежда, също получиха заслужено внимание и награди за изпълненията си. Те успяха да заредят всички присъстващи в залата с настроение и представиха таланта  си по изключителен начин.

 

Успоредно с програмата на конференцията беше организирано и изложение на институции, осигуряващи образователни услуги. Участниците имаха възможността да разгледат щандовете на издателствата Cambridge University Press и КЛЕТ, РААБЕ България, Учебен и изпитен център АВО, ИНТЕГРАЛ, COOL TRAVEL, EDLANTA, ИНФОЛИНК.

 

Благодарение на лекторите и гостите, както и на всички чудесни преподаватели, взели участие в събитието, конференцията се превърна в истински празник!

 

Снимки и видео от събитието ще намерите на фейсбук страницата на Асоциацията и издателство КЛЕТ: https://www.facebook.com/pg/CambridgeSchoolsAssociationBulgaria/photos/?tab=album&album_id=790057517830355 

и

https://www.facebook.com/pg/Klett.Bulgaria/photos/?tab=album&album_id=10154526661850686

Кеймбридж ден 2016

На 23 април 2016г. в хотел Маринела, София за десети юбилеен път се проведе националната конференция на преподавателите по английски език „Ден на Кеймбридж 2016“, която бе най-вълнуващото събитие, провеждано до момента. Конференцията се превърна в истински  празник благодарение на всички наши гости, лектори, преподаватели и ученици, които споделиха с нас този ден и го направиха толкова успешен.

 

Специални гости на тазгодишната конференция бяха заместник-министърът на образованието и науката г-н Диян Стаматов, заместник-посланикът на Великобритания г-жа Сара Райли, г-н Пол Збили, регионален мениджър на Кеймбридж Юнивърсити Прес,  г-жа Сара Елис - директор изпитна дейност за Югоизточна Европа на Изпитния департамент на Университета Кеймбридж и лекторите от Кеймбридж Юнивърсити Прес - г-н Джим Скривенър и г-жа Джоана Стирлинг.

 

Конференцията се организира от издателство КЛЕТ България в качеството му на изключителен представител на Кеймбридж Юнивърсити Прес за България, съвместно с Изпитния департамент на Университета Кеймбридж – Cambridge English Language Assessment.

 

По традиция по време на Деня на Кеймбридж бяха наградени учениците победители в националното състезание по английски език, провеждано, в рамките на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, по модела на сертификатните изпити на Кеймбридж. На официалната церемония победителите и подготвилите ги преподаватели бяха тържествено наградени от г-н Пол Збили и г-жа Сара Райли. Победителите в таз годишното състезание бяха най – добрите сред 8000 ученици, явили се във вътрешноучилищния кръг и 700 в националния кръг.

 

Наградени бяха и победителите на журито и на публиката в  Художествено-музикалното състезание 2016, провеждано в рамките на Асоциацията, които поздравиха гостите с музикалните произведения, с които спечелиха състезанието и допринесоха за празничната атмосфера в залата.

 

По време на конференцията беше организирано изложение на фирмите, предлагащи образователни услуги. Сред изложителите бяха утвърдени имена като Cool Travel Bulgaria – агенция за студентски и младежки програми, Американски университет в България, ИНТЕГРАЛ – консултант за образование в чужбина,издателство Клет България, Кеймбридж Юнивърсити Прес, заедно с Изпитния департамент към Cambridge English Language Assessment, като посетителите имаха възможността да се запознаят с последните тенденции в обучението и с най-новите учебни материали по английски език.

 

Материали, снимки и репортаж от събитието можете да намерите тук:

https://www.facebook.com/CambridgeSchoolsAssociationBulgaria/photos/?tab=album&album_id=600014486834660 

и 

http://news.bnt.bg/bg/a/nagradikha-pobeditelite-v-natsionalno-sstezanie-po-angliyski-ezik

 

Документи:

Exploring space sofia 2016

Jsgrammarsofia

Jscmsofia

Bulgaria -cambridge day- 23rd april 2016

Wordswordswords cup sofia

Кеймбридж ден 2015

На 25 април 2015 г. в Кемпински хотел Маринела София за девета поредна година се състоя националната конференция на преподавателите по английски език „Ден на Кеймбридж 2015“, която бе най-мащабното събитие, провеждано до момента, благодарение на всички наши гости, лектори, преподаватели и ученици, които направиха този ден възможен и толкова успешен.

 

Специални гости на тазгодишната конференция бяха Хърбърт Пухта, автор на едни от най-успешните учебни системи по английски език, Брендън Уайтман, специалист дигитално обучение, Сара Елис, директор изпитна дейност за Югоизточна Европа на Изпитния департамент на Университета Кеймбридж, Пол Збили, регионален мениджър на Кеймбридж Юнивърсити Прес, Кристофър Холмс от Британски съвет, както и представител на Британското посолство в България – г-н Тим Буйсере.

 

Конференцията се организира от издателство КЛЕТ България в качеството му на изключителен представител на Кеймбридж Юнивърсити Прес за България, съвместно с Изпитния департамент на Университета Кеймбридж – Cambridge English Language Assessment.

 

По традиция по време на Деня на Кеймбридж бяха наградени учениците победители в националното състезание по английски език, провеждано в рамките на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България по модела на сертификатните изпити на Кеймбридж. На официалната церемония победителите и подготвилите ги преподаватели бяха тържествено наградени от г-н Пол Збили. Във вътрешноучилищния кръг на състезанието по английски език през 2015 г. взеха участие 6800 ученици, а в националния – над 550.

 

Награди получиха и първенците в Художествено-музикалното състезание 2015, провеждано в рамките на Асоциацията, които изпълниха на живо музикалните произведения, с които спечелиха състезанието, и допринесоха за празничната атмосфера в залата.

 

По време на форума беше организирано изложение на фирмите, предлагащи образователни услуги. Сред изложителите бяха утвърдени имена като издателство РААБЕ България, ИНТЕГРАЛ – консултант за образование в чужбина, Американски университет в България, Изпитен и учебен център АВО-Бел, издателство Клет, Кеймбридж Юнивърсити Прес, заедно с Изпитния департамент, и образователен център Британика, като посетителите имаха възможността да се запознаят с последните тенденции в обучението и с най-новите учебни материали по английски език.

 

Снимки и репортаж от събитието ще намерите тук: 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152777971775686.1073741838.242206035685&type=3 

и 

http://bnt.bg/part-of-show/kejmbridzh-den-2015.

Документи:

Invitation_cambridge_day_2015

Кеймбридж ден 2014

На 05 април 2014 г. в хотел Принцес София за осма поредна година се проведе националната конференция на преподавателите по английски език „Ден на Кеймбридж 2014“. Дългоочакваното събитие за учители и директори отдавна се е превърнало в нещо повече от научна конференция по английски език – Денят на Кеймбридж е празник за всички, които искрено обичат английската реч.

 

Специални гости на събитието бяха г-жа Ваня Кастрева, началник на Регионалния инспекторат по образованието, г-жа Любов Костова, директор на Британски съвет София, г-н Тим Буйсире, директор на търговския отдел в Посолството на Великобритания в София, г-н Пол Збили, регионален мениджър на Кеймбридж Юнивърсити Прес, и г-жа Сара Елис, директор изпитна дейност за Югоизточна Европа на Изпитния департамент на Университета Кеймбридж.

 

Конференцията се организира от издателство КЛЕТ България в качеството му на изключителен представител на Кеймбридж Юнивърсити Прес за България, съвместно с Изпитния департамент на Университета Кеймбридж – Cambridge English Language Assessment.

 

По традиция по време на Деня на Кеймбридж бяха наградени учениците победители в най-мащабното състезание по английски език у нас, провеждано в рамките на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България по модела на сертификатните изпити на Кеймбридж. На тържествена церемония 26-тимата победители и подготвилите ги преподаватели бяха лично наградени от г-н Тим Буисире, директор на търговския отдел в Посолството на Великобритания в София. Награди получиха и първенците в Художествено-музикалното състезание 2014, провеждано в рамките на Асоциацията, които изпълниха на живо музикалните произведения, с които спечелиха състезанието, и допринесоха за празничната атмосфера в залата.

 

В състезанието по английски език през 2014 г. се включиха 69 от училищата членове, което е нов рекорд по брой участващи училища. Във вътрешноучилищния кръг взеха участие 5 700 ученика, а в националния – 497.

 

Тази година в националната конференция „Ден на Кеймбридж 2014“ взеха участие общо над 550 преподаватели от цялата страна, които имаха възможност да видят и чуят на живо изявените методисти и тийчър-трейнъри Ник Билброу, Сара Елис, Оля Мадилус и Олга Леондарис от Кеймбридж Юнивърсити Прес и от Кеймбридж Инглиш Ленгуидж Асесмънт.

 

По време на форума беше организирано изложение на фирмите, предлагащи образователни услуги. Сред изложителите бяха утвърдени имена като издателство РААБЕ България, ИНТЕГРАЛ – консултант за образование в чужбина, Американски университет в България, Изпитен и учебен център АВО-Бел, Британски съвет, издателство Клет и Кеймбридж Юнивърсити Прес.

 

Снимки и репортаж от събитието ще намерите тук:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151974088155686.1073741832.242206035685&type=3 

и

http://bnt.bg/part-of-show/denyat-na-kejmbridzh-v-sofiya

Презентациите от Кеймбридж ден 2014 можете да изтеглите оттук: http://pons.bg/index.php?act=news&do=detailed&id=245

Документи:

Cambridge day 2014

Zayavka cambridge day 2014

Кеймбридж ден 2013

На 27 април 2013 г. се проведе седмата Национална конференция на преподавателите по английски език „Ден на Кеймбридж 2013 г.”. Конференцията се организира съвместно от Кеймбридж Юнивърсити Прес, Асоциацията на Кеймбридж училищата в Бълария и издателство КЛЕТ България, заедно с изпитния департамент на Университета Кеймбридж – Cambridge English Language Assessment, с подкрепата на изпитни центрове Британски съвет и АВО-Бел.

 

По време на конференцията беше организирано изложение на компании, предлагащи образователни продукти и услуги. Сред изложителите бяха утвърдени и престижни компании като издателство РААБЕ България, Интеграл – консултант за образование в чужбина, изпитен и учебен център АВО-Бел, Британски съвет, Американски университет в България, Висше училище за застраховане и финанси.

 

На тържественото откриване всеки участник получи поздравително писмо от Н.П. Джонатън Алън, който поради неотложни ангажименти не успя да присъства на откриването. Г-жа Ваня Кастрева, началник на Регионалния инспекторат по образованието в София, лично награди учениците, класирали се на първите места в националното състазание по английски на Асоциацията на Кеймбридж училищата и подготвилите ги учители.

 

Във вътрешния кръг на състезанието, организирано от Асоциацията за седми път през 2013 г., се включиха 4795 ученика от 60 училища, а на националния кръг се явиха 439-те най-добре представили се на вътрешния кръг ученици.

 

Това е най-мащабното състезание по английски език по модела на сертификатните изпити на Кеймбридж, провеждано у нас, и трудът на учениците и техните преподаватели заслужават най-висока оценка и поощрение. Неслучайно те бяха наградени лично от представителите на най-старото издателство в света Кеймбридж Юнивърсити Прес и изпитния департамент на Университета Кеймбридж – Cambridge English Language Assessment, който провежда световно признатите изпити.

 

Учителите по английски език се срещнаха с изявени методисти и тийчър-трейнъри от Англия и Гърция – Лесли Ан Хендра и Барбара Баракос от Кеймбридж Юнивърсити Прес, Олга Леонардис от Cambridge English Language Assessment, Ричард Чери от Британски съвет, Саймън Хадли от АВО-Бел. Участниците в конференцията получиха сертификат за участие – свидетелство за повишаване на професионалната им квалификация, както и множество полезни работни материали.

 

Благодарим на всички гости и участници в събитието! С Ваша помощ „Денят на Кеймбридж 2013” се превърна в най-мащабното подобно събитие, организирано у нас – пример за успешно сътрудничество между образователните институции в България!

Документи:

Conference Programme

Кеймбридж ден 2012

Кеймбридж ден 2012 - национална конференция на преподавателите по английски език

 

Националната конференция „Ден на Кеймбридж” се организира за шести път от издателство КЛЕТ, изключителен представител на Cambridge University Press за България, и за втори път съвместно с Cambridge ESOL.

Най-голямото събитие в английския език за 2012 г. - конференцията на преподавателите по английски език "Кеймбридж ден 2012" - се състоя в Кемпински хотел Зографски в София на 21.04.2012 г. В събитието взеха участие над 600 преподаватели по английски език от София и страната.

 

Конференцията бе открита официално лично от негово превъзходителство г-н Джонатан Алън, посланика на Великобритания у нас. Представителите на Кеймбридж Юнивърсити прес, г-н Бен Ханефорд-Смит, Кеймбридж ИСОЛ, г-жа Дионисия Йоано и Британски съвет, г-н Питър Аштън приветстваха участниците в конференцията. Към директори, преподаватели и ученици поздрави отправиха също г-жа Милка Коджабашиева, директор на Дирекция "Квалификация и кариерно развитие" в Министерството на образованието, младежта и науката, както и г-жа Галина Лилова, старши експерт, и г-жа Ваня Кастрева, началник на РИО, София-град.

 

Гост лектори на конференцията бяха г-н Гай Брукхарт, световно известен лектор на Кеймбридж Юнивърсити Прес, автор на редица учебни системи, сред които и учебника Complete, г-жа Олга Леондарис от Кеймбридж ИСОЛ, изпитния департамент към университета Кеймбридж, и г-н Ричард Чери от Британски съвет, София.

 

На конференцията бяха наградени лично от негово превъзходителство г-н Джонатан Алън учениците, победили в ежегодното национално състезание по английски език сред членовете на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Тази година в състезанието се включиха рекорден брой деца - 4144 ученика от 56 училища от цялата страна. Награди получиха и победителите в художествено-музикалното състезание от СОУ Васил Левски, Троян.

 

Тук ще намерите презентациите на Гай Брукхарт и Бен Ханефорд-Смит.

 

Благодарим на всички, които се включиха в конференцията! Надяваме се тя да е била полезна и приятна за Вас!

 

От екипа на издателството

Документи:

Business advantage

From the learner corpus to learner autonomy

Teaching advanced reading

Cambridge english teacher

Please reload

bottom of page