top of page

КЕЙМБРИДЖ ДЕН 2017

На 22.04.2017 г., в хотел Маринела, София, за единадесета поредна година, се проведе националната конференция „Ден на Кеймбридж“ – най-голямото събитие за преподавателите по английски език у нас.

 

Специални лектори на тазгодишната конференция бяха Хърбърт Пухта -  автор на най-успешните учебни системи на Кеймбридж по английски език през последното десетилетие и Анджей Ратяковски - великолепен презентатор и много опитен тийчър трейнър.

 

Пред препълнената зала ЕFE лекторите представиха изключително полезни и интересни сесии, заредиха аудиторията с нови идеи и ентусиазъм за преподавателската работа. Учителите останаха очаровани от предоставената им възможност да се срещнат със специалисти на такова ниво.

 

По традиция, по време на конференцията бяха наградени победителите в националното състезание по английски език, провеждано в рамките на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

 

Наградите на учениците-победители и на подготвилите ги преподаватели бяха тържествено връчени от г-н Пол Збили, Мениджър”Бизнес развитие” в Кеймбридж Юнивърсити Прес и г-н Тим Буисире, Ръководител на търговския отдел на посолството на Великобритания у нас.

 

Отличените получиха заслужено внимание от присъстващите, а чрез Българската национална телевизия, която отрази събитието, и от цялата ни общественост. Победителите бяха определени сред огромната конкуренция на 10 000 ученици, явили се на вътрешния кръг на състезанието и над 800, взели участие в националния кръг.

 

Победителите от художествено – музикалното състезание, което  Асоциацията на Кеймбридж училищата в България провежда, също получиха заслужено внимание и награди за изпълненията си. Те успяха да заредят всички присъстващи в залата с настроение и представиха таланта  си по изключителен начин.

 

Успоредно с програмата на конференцията беше организирано и изложение на институции, осигуряващи образователни услуги. Участниците имаха възможността да разгледат щандовете на издателствата Cambridge University Press и КЛЕТ, РААБЕ България, Учебен и изпитен център АВО, ИНТЕГРАЛ, COOL TRAVEL, EDLANTA, ИНФОЛИНК.

 

Благодарение на лекторите и гостите, както и на всички чудесни преподаватели, взели участие в събитието, конференцията се превърна в истински празник!

 

Снимки и видео от събитието ще намерите на фейсбук страницата на Асоциацията и издателство КЛЕТ: https://www.facebook.com/pg/CambridgeSchoolsAssociationBulgaria/photos/?tab=album&album_id=790057517830355 

и

https://www.facebook.com/pg/Klett.Bulgaria/photos/?tab=album&album_id=10154526661850686

ВАЖНИ ДАТИ

ОБЩО СЪБРАНИЕ

 

Общото събрание е върховният орган на сдружение „Асоциация на Кеймбридж училищата в България” и в него участват всички членове с по един глас.

РЕГИОНАЛНИ КЕЙМБРИДЖ ДНИ

 

През февруари 2017г. издателство КЛЕТ България организира Регионални Кеймбридж Дни в цялата страна. 

Бяха проведени 21 семинарите в 18 града в цялата страна.

Специалени лектори бяха Питър Холи от Кеймбридж и Снежина Георгиева - опитен преподавател и тийчър трейнър.

Cambridge day 2017

Снимки, видеа и коментари от Кеймбридж ден 2017 можете да откриете и във Facebook страницата на Асоциацията

bottom of page