top of page

Кеймбридж ден 2016

На 23 април 2016г. в хотел Маринела, София за десети юбилеен път се проведе националната конференция на преподавателите по английски език „Ден на Кеймбридж 2016“, която бе най-вълнуващото събитие, провеждано до момента. Конференцията се превърна в истински празник благодарение на всички наши гости, лектори, преподаватели и ученици, които споделиха с нас този ден и го направиха толкова успешен.


Специални гости на тазгодишната конференция бяха заместник-министърът на образованието и науката г-н Диян Стаматов, заместник-посланикът на Великобритания г-жа Сара Райли, г-н Пол Збили, регионален мениджър на Кеймбридж Юнивърсити Прес, г-жа Сара Елис - директор изпитна дейност за Югоизточна Европа на Изпитния департамент на Университета Кеймбридж и лекторите от Кеймбридж Юнивърсити Прес - г-н Джим Скривенър и г-жа Джоана Стирлинг.


Конференцията се организира от издателство КЛЕТ България в качеството му на изключителен представител на Кеймбридж Юнивърсити Прес за България, съвместно с Изпитния департамент на Университета Кеймбридж – Cambridge English Language Assessment.


По традиция по време на Деня на Кеймбридж бяха наградени учениците победители в националното състезание по английски език, провеждано, в рамките на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, по модела на сертификатните изпити на Кеймбридж. На официалната церемония победителите и подготвилите ги преподаватели бяха тържествено наградени от г-н Пол Збили и г-жа Сара Райли. Победителите в таз годишното състезание бяха най – добрите сред 8000 ученици, явили се във вътрешноучилищния кръг и 700 в националния кръг.


Наградени бяха и победителите на журито и на публиката в Художествено-музикалното състезание 2016, провеждано в рамките на Асоциацията, които поздравиха гостите с музикалните произведения, с които спечелиха състезанието и допринесоха за празничната атмосфера в залата.


По време на конференцията беше организирано изложение на фирмите, предлагащи образователни услуги. Сред изложителите бяха утвърдени имена като Cool Travel Bulgaria – агенция за студентски и младежки програми, Американски университет в България, ИНТЕГРАЛ – консултант за образование в чужбина,издателство Клет България, Кеймбридж Юнивърсити Прес, заедно с Изпитния департамент към Cambridge English Language Assessment, като посетителите имаха възможността да се запознаят с последните тенденции в обучението и с най-новите учебни материали по английски език.


Материали, снимки и репортаж от събитието можете да намерите на посочените линкове:







Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
bottom of page