top of page

Cambridge Day 2017


На 22.04.2017 г., в хотел Маринела, София, за единадесета поредна година, се проведе националната конференция „Ден на Кеймбридж“ – най-голямото събитие за преподавателите по английски език у нас.


Специални лектори на тазгодишната конференция бяха Хърбърт Пухта - автор на най-успешните учебни системи на Кеймбридж по английски език през последното десетилетие и Анджей Ратяковски - великолепен презентатор и много опитен тийчър трейнър.


Пред препълнената зала ЕFE лекторите представиха изключително полезни и интересни сесии, заредиха аудиторията с нов идеи и ентусиазъм за преподавателската работа. Учителите останаха очаровани от предоставената им възможност да се срещнат със специалисти на такова ниво.


По традиция, по време на конференцията бяха наградени победителите в националното състезание по английски език, провеждано в рамките на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.


Наградите на учениците-победители и на подготвилите ги преподаватели бяха тържествено връчени от г-н Пол Збили, Мениджър”Бизнес развитие” в Кеймбридж Юнивърсити Прес и г-н Тим Буисире, Ръководител на търговския отдел на посолството на Великобритания у нас.


Отличените получиха заслужено внимание от присъстващите, а чрез Българската национална телевизия, която отрази събитието, и от цялата ни общественост. Победителите бяха определени сред огромната конкуренция на 10 000 ученици, явили се на вътрешния кръг на състезанието и над 800, взели участие в националния кръг.


Победителите от художествено – музикалното състезание, което Асоциацията на Кеймбридж училищата в България провежда, също получиха заслужено внимание и награди за изпълненията си. Те успяха да заредят всички присъстващи в залата с настроение и представиха таланта си по изключителен начин.


Успоредно с програмата на конференцията беше организирано и изложение на институции, осигуряващи образователни услуги. Участниците имаха възможността да разгледат щандовете на издателствата Cambridge University Press и КЛЕТ, РААБЕ България, Учебен и изпитен център АВО, ИНТЕГРАЛ, COOL TRAVEL, EDLANTA, ИНФОЛИНК.


Благодарение на лекторите и гостите, както и на всички чудесни преподаватели, взели участие в събитието, конференцията се превърна в истински празник!


Снимки и видео от събитието ще намерите на фейсбук страницата на Асоциацията и на издателство КЛЕТ:

и

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
bottom of page